Látogatás a Magyar Természettudományi Múzeumban

Látogatás a Magyar Természettudományi Múzeumban

 

Egy szép tavaszi napon, május 22-én, hétfőn, a 4.C-vel elmentünk a Magyar Természettudományi Múzeumba. A busz egészen a múzeumig vitt minket. Először a Ludovika épületét néztük meg, ami régebben a katonai egyetem volt. Belépve Barna Péter nagymamájával találkoztunk, ő vezetett minket körbe. A kupolateremben a kockás siklóval és a mocsári békával ismerkedtünk meg. Az első emeleten az ásványtárat néztük meg, nekem a világító kristályok tetszettek a legjobban. Ezután a legkisebb bogaraktól az óriási zsiráfig ismerkedtünk az állatvilág csodáival és az ősemberekkel is.

Az udvaron életnagyságú dinókkal találkoztunk, de csak a kisebbekkel, mert a nagyobbak nem fértek volna el. Ezek voltak az állandó kiállítások.

Az időszaki kiállításokon először úgy éreztük, mintha a víz alatt járnánk: körülöttünk igazi és műhalak úszkáltak. A padló is üvegből volt, így mintha a vízben lebegtünk volna, mert alattunk is ráják voltak. Utána a környezetünk helyett az emberi testben barangoltunk, megismertük, hogyan működnek az érzékszerveink és próbára is tehettük mind az öt érzékszervünket.

2017-ben a közönségszavazatok alapján választották ki az év fajait, nekem ezek közül a békák tetszettek a legjobban.

Ezután nyomozók lehettünk, de nem egy bűnügyet kellett kinyomoznunk, hanem azt, hogy milyen volt a világ 25 ezer évvel ezelőtt.

A kupolateremben megismerkedhettünk az Év Fájával, a vadkörtével (másnéven a vackor, Süsü sárkány kedvence).

Ez egy jó nap volt!

 

Rozványi Salamon 4. c

20170522_110243_resized

 

Facebook

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntjük intézményünk weboldalán! Öröm számunkra, hogy érdeklődik arculatunk, eredményeink, eseményeink iránt. Reméljük honlapunkon minden hasznos információt megtalál, mely többcélú iskolánkkal kapcsolatos.
Jó böngészést kívánunk!

Elérhetőségek

Telefon: 06-26-560-811
Levelezési cím: 2083 Solymár, Templom tér 26.
Email:titkarsag.solymar@gmail.com