Elsősöknek

TG-Gaestegog-11 (1)IMG_0001

 

A Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel várja a leendő első osztályos tanulókat, akik a 2016/17-es tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.
Azért, hogy könnyebb legyen a választás a különböző lehetőségek közül, szeretnénk alkalmat biztosítani a találkozásra.
Február 22-én, szerdán, 17:30 órától tájékoztató szülői értekezlet lesz   TG-Sjove-33

az iskola „A” épületének tornatermében, ahol megismerkedhetnek induló programjainkkal.
• Bemutatjuk iskolánkat, tájékoztatjuk a szülőket a választható tanítási programokról.

 

 

Tisztelt Szülők!

 

A Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel várja a leendő első osztályos tanulókat, akik a 2017/18-as tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.

Azért, hogy könnyebb legyen a választás a különböző lehetőségek közül, szeretnénk több alkalmat biztosítani a találkozásra.

 • Február 22-én, szerdán, 17:30 órától tájékoztató szülői értekezlet lesz az iskola „A” épületének tornatermében, ahol megismerkedhetnek induló programjainkkal. Bemutatjuk iskolánkat, tájékoztatjuk a szülőket a választható tanítási programokról.
 • március 1-jén, szerdán, 8 órától – 11 óráig nyílt napot tartunk az alsó tagozaton, ahová szeretettel várjuk a leendő első osztályos tanulók szüleit! A látogatható órák hamarosan megtekinthetők honlapunkon.

11 órától szeretettel meghívjuk Önöket egy rövid műsorra az ’A’ épület kamaratermébe, ahol betekintést nyerhetnek tanórán kívüli tevékenységeinkből. 

 • Április 8-án, szombaton a Művészeti Iskola tájékoztatója és hangszerbemutatója lesz. Szeretettel várjuk a gyermekeket és szüleiket!

A beíratás időpontja: Központi értesítés alapján a későbbiekben kerül kihirdetésre.

A beíratás helye: Az iskola „A” épülete ( II. emelet kamaraterem)

Kérjük, szíveskedjenek magukkal hozni:

 • A gyermek születési anyakönyvi kivonatát, lakcímkártyáját, TAJ kártyáját,
 • A szülő személyi igazolványát, lakcímkártyáját,
 • Az óvodai szakvéleményt gyermekükről,
 • A kedvezményekre jogosító igazolásokat.

 

Ha bármilyen kérdésük lenne, az alsós igazgatóhelyettes a 06-26-363-912, az iskolatitkár 06-26-560-811 telefonszámon készséggel állnak rendelkezésükre.

 

iskolahívogató

 

Tisztelt Szülők!

 

Iskolánk a 2017/2018-as tanévben az alábbi programokat hirdeti meg:

 1. Az alaptanterv szerinti haladó program, melynél a kötelezően választható órák terhére (2 óra) két lehetőség közül választhatnak:
 1. A gyerekek csak a 4. osztályban kezdik el az idegen nyelv tanulását heti 2 órában. A kötelezően választható 2 órában kapnak 1 óra informatikát és + 1 óra matematika órát, ami a matematika gyakorlását teszi lehetővé. 4. osztályban az osztály szülői többségének igénye szerint választható majd az angol vagy a német idegen nyelv.
 1. Olyan program, ahol a kötelezően választható 2 órában angol nyelvet tanulnak a gyerekek. Az emelt óraszámú angol nyelvoktatás 5. osztálytól heti 5 órában folytatódik. 1. osztálytól heti 2 órában, játékos formában, mesék, dalok, játékok segítségével élményszerűen ismerkedhetnek az angol nyelvvel. 4. évfolyamon az óraszám heti 3, illetve felső tagozaton heti 5 órára emelkedik.
 2. Német nemzetiségi – nyelvoktató program szerint:

A gyerekek heti 5 órában tanulják a német nyelvet. Minden nap van 1 német órájuk és hetente 1 népismeret óra német nyelven. A heti 5 testnevelés órából 1 óra német nemzetiségi tánc.

III. Német nemzetiségi – kétnyelvű oktatási program szerint:

 

A gyerekeknek minden nap van 1 német órájuk és heti 1 népismeret órájuk, német nyelven. A heti kötelező óraszámuk 50%-ában német nyelven tanítunk. A heti 5 testnevelés órából 1 óra német nemzetiségi tánc.

Ezt az oktatási programot csak alsó tagozatban tudjuk biztosítani, a felső tagozatban ezek az osztályok is nyelvoktató program szerint haladnak tovább.

Solymár, 2017. február 7.                                                                                              Zolcsák István                                                     intézményvezető

 

 

 

 

 

Facebook